top of page

Ce are muntele de-a face cu obiectivele ?


Ai incercat vreodată să urci pe un munte ? Poate primele 5-10 minute vei deborda de energie, pașii sunt rapizi, dar apoi începi să simți cum respirația devine sacadată, corpul nu te mai ascultă și ai obosit deși ești doar la început.


Dacă e să ne uităm la modul cum urcăm un munte și atingerea unor obiective, vedem că au multe elemente în comun.


Ce înțelegem prin aceste elemente ? Vom vorbi mai departe despre 3 dintre ele.


1.În mod constant- Ai mers energic până în prima poiană și decizi că e prea mult pentru tine, bateriile tale sunt aproape epuizate. Poate obiectivul de a ajunge în vârf a fost prea îndrăzneț în acel moment și estimarea ta nu a fost așa bună. La fel și în antrenamentele tale, constanța reprezintă cheia succesului. Mai bine 10 minute de activitate în fiecare zi, decât o oră- două în fiecare zi timp de o lună, după care vei fi epuizat. Cu pași mărunți în fiecare zi, spre ceea ce îți dorești.


2.Alimentația- pe măsură ce urci, ai nevoie de energie și hidratare pentru a continua. În momentul în care faci sport, trebuie să ai grijă neapărat de partea de nutriție, indiferent de obiectiv(alergare 10 k, tonifiere, să fii în formă, să dai câteva kilograme jos). Reducerea drastică a caloriilor, înfometarea, săritul peste mese, îți vor influența starea emoțională, sănătatea. Gândește-te dacă abordare ta de acum, poți să o susții pe termen lung.


3.Alt traseu- Mergând spre vârf observi o potecă paralelă, care deși e mai lungă se potrivește mai bine cu stilul tău de urcare, plus că poți descoperi peisaje noi. Uneori s-ar putea să alegem unele activități sportive care nu se potrivesc cu stilul nostru și pe parcurs vrem altceva. Este OK să schimbăm și să ne îndreptăm spre acele sporturi care ne fac plăcere. Dacă nu îți place să alergi, ai încercat, atunci e sănătos să te orientezi spre ce îți face plăcere.


Obiectivele pot fi asemenea unui munte, dacă le împărțim pe bucăți și avem popasuri pentru reflecție, cu siguranță ajungem în vârf.

24 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page